JOMTIEN


Jomtien (จอมเทียน) of Jomtien Beach (หาดจอมเทียน, Haat Jomtien), op verkeersborden en wegenkaarten ook vaak Chom Tian geschreven, is een plaats in het district Bang Lamung van de provincie Chonburi in het oosten van Thailand.

Jomtien ligt aan de Golf van Thailand, circa 150 km ten zuidoosten van Bangkok, grenzend aan de mondaine badplaats Pattaya. Het achterland is vrij vlak en groen met enkele glooïende stukken land.

Jomtien ligt ten zuiden van Pattaya en is vooral bekend door het lange strand, welke langer is dan dat van Pattaya. Ook is het de plaats waar veel Thais een tweede appartement hebben en de familiehotels zijn gevestigd. Het is er rustiger dan in Pattaya zelf, maar het nachtleven ontwikkelt zich ook hier langzaam maar zeker. Jomtien ligt langs de route van Sukhumvit.

Jomtien trekt - met name in het weekend - veel Thaise toeristen. De plaats is over enkele kilometers uitgestrekt langs de kust met voornamelijk hoge hotels en appartementengebouwen. Het strand is wat rommelig en bestaat uit zand en fijngrind. Het centrum is klein en heeft een enkele tientallen restaurants en winkels. Het nabijgelegen Pattaya is echter een grote stad met vele winkels, bars, restaurants, nachtclubs en discotheken en is erg op het toerisme ingesteld.

Ten zuiden van Jomtien ligt de plaats Bang Sarai.


High Lord residence is gelegen in het gezellige plaatsje Jomtien.

Jomtien karakteriseert zich door de vele gezellige straatjes waar je gezellig wat kan eten in restaurants van verschillende nationaliteiten zoals Nederlands, Noors, Frans en natuurlijk de vele Thaise restaurantjes met de voor Thailand zo karakteristieke gerechten. 

Er zijn talloze winkeltjes om urenlang in rond te neuzen. Bent u op zoek naar kleding, schoenen, tassen of typisch Thaise souvenirs zit u hier goed.

Ook zijn er twee markten op loopafstand aanwezig, de markt bij soi 7 met zijn vele groenten en fruit en s'avonds met de vele kraampjes waar een tal aan Thaise gerechten worden bereid. En de avond markt waar u in de vele markttenten een keur aan producten kan vinden en waar u kan eten drinken en vermaakt wordt door de gezellige muziek.

En bent u het winkelen zat rust u dan even uit op het stand of maak een wandeling over de boulevard. In Jomtien hoeft u zich geen moment te vervelen.

Uw verblijf in High Lord Residence welk centraal is gelegen in Jomtien geeft u de mogelijkheid om uw vakantie in Thailand heerlijk te beginnen.

Email: highlordsresidence@gmail.com,          phonenumber: +66(038)231772           Mobile: +66927488571/+66868188